Byggesagkyndig og byggerådgiver til byggetilsyn

Vi hjælper med alt fra byggetilsyn til køberrådgivning

Har du brug for en byggesagkyndig? Hos GJ Arkitekter har vi store kompetencer inden for byggeri, renovering og boligkøb – men også med tvister. Dermed kan vi hjælpe med alt fra byggetilsyn til køberrådgivning.

Vi hjælper som bygningssagkyndig i bl.a. Kolding, Ribe, Haderslev og Esbjerg samt mange andre steder. Det kan være alle former for byggeri lige fra et mindre hus til et større erhvervsbyggeri.

Få hjælp af en uvildig byggerådgiver helt fra starten

Når man skal bygge nyt, er tankerne og drømmene ofte, at det er en glædelig og spændende tid. Desværre oplever nogle, at det, der skulle være drømmen om et nyt byggeri, bliver til deres værste mareridt. Byggeriet går skævt, der er fejl og mangler og deraf uenigheder med entreprenøren omkring ansvaret.

Ofte kan man overveje at oprette en syn- og skønssag, men det kan være en langsommelig og uoverskuelig affære, der tager flere år. Derfor er det en god ide, hvis du har ekstern og uvildig byggesagkyndig med som byggerådgiver helt fra starten.

En ting er tiden og de følelser, der er forbundet med at skulle igennem et sådan forløb. En anden ting er de økonomiske omkostninger, der også følger med. Det er penge, som man i første omgang skal betale af egen lomme. Det er nemlig først muligt at søge retshjælp igennem ens forsikring, når der er oprettet en sag. Her kan der opstå endnu en tvist, da der er et krav om, at der skal være fejl og mangler for over 50.000 kroner.

Brug en sagkyndig ved tvister fremfor syn og skøn

Står du med en problematik, der omhandler et mindre beløb, skal sagen køres som en civilsag. Det hedder en småsagsproces hos de danske domstole. Her bliver sagen afgjort af en dommer, der ikke er bygningssagkyndig. Derfor kan man ikke vide, hvor korrekt udfaldet bliver. Og derfor kan det ikke anbefales at oprette en syn- og skønssag.

Det kan derimod anbefales at tage kontakt til en byggesagkyndig, der kan hjælpe dig med at kommunikere med entreprenøren. Det sikrer, at der er fokus på det byggetekniske, hvilket er meget rent og konkret. Dermed er det fagligheden, der kommer til at fylde, og ikke de følelser, der uden tvivl er forbundet med at stå med et mangelfuldt byggeri.

Det er kort sagt en hurtigere og billigere proces at anvende en sagkyndig end at køre en sag om syn og skøn i forbindelse med byggeri og huskøb.

Byggetilsyn giver dig ro i sindet under byggeriet

Man kan undre sig over, om det er nødvendigt at bestille et eksternt byggesyn, når det hus, som man netop skal modtage, er et nybyggeri. Desværre mener vi, at det er nødvendigt, at man får tjekket sit byggeri af en uvildig byggesagkyndig, inden man får overdraget sit nye hus.

Det er de forskellige håndværkere, der er hyret ind til netop dit byggeri, der sætter standarden. Det sker ud fra deres forskelligheder, faglige stolthed og tidspres. Derfor kan resultatet variere betydeligt. Og derfor anbefaler vi et eksternt byggesyn, selvom der er tale om et større og velanset typehusfirma.

Ved et eksternt byggetilsyn sikrer du, at alt bliver opført korrekt og efter de nye bestemmelser. Du kan med andre ord få opført dit drømmehus med ro i sindet – uden at skulle spekulere i, om alt bliver overholdt i forbindelse med byggeprocessen. Samtidig undgår du uheldige episoder og en kedelig oplevelse med at stå med et hus, der ikke lever op til drømmehuset.

Sikrer løbende kontrol og dialog med entreprenøren

Et byggesyn består i, at der er løbende kontrol med byggeriet. Vi møder op på byggepladsen både i de kritiske perioder og i de perioder, hvor overfladen og det kosmetiske look på huset bliver skabt.

Efter hvert besøg bliver der udarbejdet et tilsynsnotat, hvori fejl og mangler dokumenteres. Disse bliver brug til at følge op på processen og til at sikre, at alt bliver udarbejdet efter bogen.

Vi har dialogen med entreprenørerne på byggepladsen, hvilket også har den effekt, at der ikke bliver fiflet med tingene. Samtidig giver det et billede af, at du, som bygherre, har høje forventninger om et byggeri, der lever op til bygningsreglementets krav, men også til dine personlige krav om netop dit drømmehus.

Hvad koster en byggesagkyndig?

Vores priser for en byggesagkyndig som byggerådgiver afhænger først og fremmest af bryggeriets omfang, men også af kompleksiteten med videre. Kontakt os for at få en snak om, hvordan vi kan hjælpe, råde og vejlede. Herefter kan vi sende et uforpligtende tilbud med en god pris. Det vil ofte være en billig løsning på længere sigt.